Sunset in Klang

klang_01.jpg
Senja 17 Oktober 2007, Pelabuhan Utara Klang disimbahi cahaya keemasan mentari yg sedang terbenam. Sendirian di tepi pantai adalah saat yg cukup mengasyikkan.

klang_02.jpg
Pergi sejauh Pantai Jimbaran, Bali pun tidak dapat menikmati keindahan seumpama ini. Bak kata pepatah, ‘Being at the right place, at the right time’. One of the greatest moments for a writer to maximize her romantic feelings. Hehe.

 

17 Comments

  1. 21 October 2007 at 1:00 pm

    assalamualaikum kak norz, saya nih, yang pernah bergambar dengan akak dulu. sekarang sudah jadi penulis untuk buku kanak-kanak.

  2. norz said,

    21 October 2007 at 2:47 pm

    Waalaikumsalam, faizul. Tahniah, dah jadi penulis! Sama2lah kita memeriahkan rak2 buku, ya? Teruslah berkarya.

  3. combi@echah said,

    21 October 2007 at 8:47 pm

    norz..mmg romantik giler..kt sabah kalo nk tgk sunset bole lepak kt tg aru.moment tu rase cm best,sedeh brcampur baur..esehhh..terkenang mase dolu2..hehehh😛

  4. OD said,

    21 October 2007 at 10:55 pm

    Kakakku… mwah mwah mwah…
    Laaaa… romantik gilernya kan Kak Norz. Tambah gambar first tu, leh buat cover buku Kak Norz. Cantik sungguh. Kat sini, payah nak dapat senja yang cam gitu. Kena gi tepi pantai yang jauhnya entahlah, tak larat nak cakap. Nanti, nak duduk ngan Kak Norz kat tepi pantai senja-senja romantik gitu, nak dapatkan aura romantik dan juga aura Kak Norz… huhu… sihat Kak Norz? Rindu kat Kak Norz semalam. Tengok gambar Kak Norz ngan Kapten Dr. Muszaphar je la… huhu… mwah.

  5. lilyhaslina said,

    21 October 2007 at 11:20 pm

    kak lina … cantiknya gambar tu… errr, maksud kita gambar pemandangan tu yg cantik… ha!ha!ha! pakai kamera baru yg canggih ke?

  6. norz said,

    21 October 2007 at 11:35 pm

    combi, memang unik sunsets sebab memberikan reaksi berbeza utk org-org yg berlainan. Kdg2 pergi pantai byk kali pun tak dpt ‘magic moment’ tu, kan?

  7. norz said,

    21 October 2007 at 11:37 pm

    OD…OD…rindu bangat, sih. Membilang minggu bila la dapat memeluk OD dgn penuh mesra. Cepat la Pesta Buku, hehe. Ya ke tengok akak, ntah2 intai Dr.Sheikh…jgn kasi anney nampak kang jeles lak dia.

  8. norz said,

    21 October 2007 at 11:41 pm

    lilyhaslina, takde camera canggih manggihnya. Tukar tone aje sikit, supaya nampak sunset tu, a little brighter. Kempunan tak dpt tgk di Bali, kat Tanjung Harapan pun ok. Every sunset is different – itu yg eksklusifnya. Boleh masuk dlm novel baru, hihi.

  9. combi@echah said,

    22 October 2007 at 8:14 am

    slm norz..monin! sje lalu sini nk intai norz ngah watpe tue? budin x mai sini lg ker..penuhkan umah ni ngn jokes funny giler dia..:P

  10. norz said,

    22 October 2007 at 2:18 pm

    salam, combi. Norz buat apa lagi kat dpn pc kalau tak berkarya. Ni novel baru nak kena siap cepat…Budin tu dah fofular…dia nak kena layan byk org, biarlah. hihi. Mana dpt emoticon tu? Ajar sikit..

  11. 22 October 2007 at 3:44 pm

    selamat raya kak nor!
    Amboi, beraya sakan sampai bentong, fraser hill dan belaka-belaka. waduh-waduh, bikinkan saya cemburu sahaja🙂

  12. OD said,

    22 October 2007 at 8:46 pm

    Kak Norz cayang, miss you today and tomorrow… ngeh ngeh ngeh… dah jadi romantika d’amour dah OD nih. Baru dengar lagu IL Divo… jadi mengah gitu ngan sora mamat-mamat tu.
    Erm… alah, Kak Norz… sambil tengok Kak Norz, jeling kat Dr. Sheikh. Syukur dia selamat tiba ke bumi. Nampak muka dia mature sikit daripada waktu sebelum dia berangkat ke ISS tu kan? Entahlah, perhaps just my eyes. Sihat ke Kak Norz ku?

  13. norz said,

    23 October 2007 at 7:42 am

    Akak sihat, OD. Lenguh bahu aje sebab tgh pulun menulis saban ari. Pastu mlm2 kekdg pergi merayau, ekekeke…cari ilham nak bergurau senda. OD tgh tulis novel baru, ke?
    Dr. Sheikh tu nmpk lain maybe dia masih belum sesuaikn diri dgn gravity kat bumi. One week baru he’ll be his normal self. But he’s still gorgeous, kan?

  14. mersik said,

    23 October 2007 at 3:31 pm

    Wahh.. tentu byk dapat idea bila duduk merenung pantai dan awan serta meganya.. kekekek.. bolehlah letak dalam buku terbaru nnt.. hu huu

  15. OD said,

    23 October 2007 at 3:34 pm

    Salam Kak Norz ku yang jelita…
    Siannya kakakku ni… meh OD tolong urutkan… huhu. Wah, merayau ke mana? Nak itut… huhu. OD sekarang, tengah rehat sebelum kemaskinikan Ajak Kadir 2. Dah habis, cuma kena baca semula dan tokok tambah sebelum hantar. Baru hantar mss yang siap kelmarin. Harap editor suka. Amin amin amin… he he he…
    Hmm… mungkin juga. Nampak macam dehydrated pun ada. Well, true. He’s still gorgeous & good looking. Nanti bila OD balik, Kak Norz introduce ler… nak gak bergambar dengan dia…ngeh ngeh ngeh… ala, gambar je. Mana leh lebih-lebih. Kang anney bersilat India kang… pengsan OD.
    Kak Norz cayang, Kak Norz sihat?

  16. norz said,

    24 October 2007 at 10:31 am

    Mula2 nak mwah dulu…hehe. Kurang2 10X baru puas…alahai! Akak doakan mss tu diterima. Sure berdebar tunggu. Akak tgh concentrate tulis novel baru utk next year, yg historical-thriller tu on-hold jap. Nak bergambar ngan Angkasawan tu…? Kena bawak anney sekali, kalau x sure OD tak tahan nak pegang2 dia….wakaka….tapi takleh janji la, schedule dia tentu hectic giloz.

  17. OD said,

    24 October 2007 at 6:31 pm

    Salam Kak Norz…
    Mwah 20X… hah, lagi banyak. OD tahu, masa OD balik nanti Dr Sheikh mesti tak sibuk nya dan tetiba je dia ada sembang ngan Kak Norz. Masa tu, OD bagi sekupang kat anney dan suruh dia main jauh-jauh… ekekekekeeke… Wah, canggih Kak Norz ku. Ini, mesti idea tu datang mencurah-curah nih. Tak kisahlah Kak Norz, asalkan siap, ek. Mwah 30X sebelum berlalu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: