Welcome to Norzailina’s new blog.

Welcome here. Feel free to surf and get to know Norzailina Nordin’s world.

Thank you.

27 Comments

  1. nuriman said,

    3 October 2007 at 6:24 am

    Assalamualaikum …apa khabar..salam kenal…saya suka membaca karya anda..dari buku petua masakan hinggakan ke novel..

  2. norzailina said,

    3 October 2007 at 7:54 am

    Waalaikumsalam, nuriman. Saya sambut salam perkenalan u. Thanks kerana sudi mengikuti perkembangan diri saya. Sama2lah kita ‘berjuang’ dalam apa jua lapangan hidup.

  3. apiz said,

    3 October 2007 at 10:42 am

    a’kum, kak lina ape kabo, bile nak bawak buka pose kami kat ofis, bang nash bagitau… dah lame dah…
    tak tahan ni..
    best novel Impian Terindah…
    nanti buat novel saye jadi hero bleh..
    Mcm Qirdan.. Heroin nak Yuhanez gak…

    Tahniah ade blog baru….

  4. norzailina said,

    3 October 2007 at 12:19 pm

    W’salam, apiz. TQ kerana sudi singgah. Akak baik seadanya. Hal bukak pose tu, tak lama lagi jer ni. Nah ambik bau dulu, nanti bekalan menyusul kemudian…biar lambat tapi selamat sampai ke perut, hehe…
    Thanks, sudi baca Imp.Terindah. Happy akak dengar u sungguh2 bersemangat membacanya.
    Nak jadi hero novel? InsyaAllah akan diusahakan…tapi tang heroin macam Yuhanez payah la sikit (kena teropong kat bulan dulu…)

  5. OD said,

    4 October 2007 at 4:08 am

    Salam Kak Norz… tahniah buka blog baru yang lebih canggih dan sophistikated macam tuannya. Mwah. Iya, Kak Norz idolaku… tidak ada tandingannya… huhu.

  6. Ibnu Asri Universiti Malaya said,

    8 October 2007 at 12:02 pm

    Tahniah atas kejayaan dalam bidang penulisan dan masakan. Kedua-duanya menjadi wadah santapan – penulisan untuk santapan akal dan masakan untuk santapan raga.

  7. budin said,

    9 October 2007 at 6:10 am

    baru jumpa…selama ini dok terserempak juga kat blog OD. tapi malu nak tegoq. nasib baik norz tegoq dulu…lepas tegok ni boleh cakap selalu,, tak..?

  8. norzailina said,

    9 October 2007 at 12:52 pm

    Hah, Budin! Jumpa di sini juga akhirnya. Amboi, akak tengok Budin happening betul kat blog OD, tu yg berani nak tegoq. Saja-saja la nak huluq mai tangan dulu di haghi baik bulan baik ni, no?
    Selamat Hari Raya! Tolak hari ni, tinggal 3 hari lagi…suka akak tengok gambaq hang kat atas peluru tu…!

  9. budin said,

    9 October 2007 at 5:58 pm

    kunjungan kali kedua. norz kerja wartawan ke..? dengan Feminin ke…? Oh, kita ni sealiranlah…

  10. budin said,

    9 October 2007 at 5:59 pm

    rulisan kecik sangat. macamana norz baca..?

  11. norzailina said,

    10 October 2007 at 12:12 am

    budin, akak (laaa, kut…? hihi…) memasak untuk majalah/akhbar/tv & tulis novel. Kerja dari rumah, very flexible. Kdg2 keluar meeting jugak dengan klien yg berminat nak suruh akak masak gunakan produk mereka. I have a regular column kat Kosmo (setiap Jumaat), bercakap tentang sajian.
    Tulisan kecik? Ya ke? Akak setting komputer ni besar, tu yg tak nampak kecik (sedang elok aje)…alamak, macam mana ni hah?

  12. budin said,

    10 October 2007 at 5:10 am

    datuk ibrahim yahya kawan baik saya. tapi saya bukan datuk. tak ada orang nak bagi. still kami kawan baik. kami panggil dia tiger. barangkali norz tahu saya berkawan dengan dia tak..? mungkin ada bertanya apa-apa pada dia tak..? yes, ist’s a small world we ur living… raya kat mana..?

  13. norzailina said,

    10 October 2007 at 9:53 pm

    budin, datuk atau tak, yg penting hati di dalam. Sampai masanya pasti ada orang nak bagi. Dari zaman U, I think, gelaran tu mmg sinonim dengan dia. Saya nmpk link ke duniatiger kat blog u (tu yg tanya tu…lg pun, orang RTM, hehe…). Takde tanya apa2 (setakat ni la, haha). Buat pertama kali dlm sejarah, saya raya kat KL aje…nak pergi tengok Jln TAR malam raya, orang kata lengang…ya ke?

  14. budin said,

    11 October 2007 at 3:15 pm

    Norz beli warna apa..? mesti biru. betul tak..?

  15. budin said,

    11 October 2007 at 5:22 pm

    bestnye dia duduk sebelah sheikh muzaffar… kite pun pernah duduk sebelah dia masa datang rtm dulu. tapi tak ambik gambarpun. norz…macam mana nak baca balik mesej di sini sebab kecik sangat.

  16. norzailina said,

    12 October 2007 at 7:02 am

    budin, sbnrnya saya takde baju raya sebab sepanjang tahun buat baju (untuk shooting rancangan masakan). Jadi, pakai aje yg mana-mana kaler. Mcmana budin susah nak baca, eik? Saya ke blog budin ok je pulak. Takpe, nanti saya usaha utk besarkan…

  17. budin said,

    13 October 2007 at 2:25 am

    abg putra telefon saya fasal cerita bunga tu… kami kawan baik jugak. cuma dia duduk di sri aman saya di seriangkasa,,,haha.. untung sapa yang kawin dengan nor…pandai masak. laki kurus dua minggu jadi macam pooh, atau garfiled..hehe.. lawatlah blog saya lagi. bagi bunga bebanyak. saya ada entri baru pasal anak derhaka. bacalah free..SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR BATH…

  18. budin said,

    14 October 2007 at 10:05 am

    Hai Norz…Saya sihat. Alhamdulillah… Saya beraya di Angkasapuri sejak semalm sampai sekarang ni, dan sehingga tengahmalam nanti… Mai la RTM, bawakkan kuih untuk budin yang menderita ni…Kah kah kah..SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR BATIN

  19. budin said,

    16 October 2007 at 5:16 pm

    dah lama tak lawat blog cek…mai la..cek ni kaki boraq. tapi yang bukan mengumpat…tapi mengutuk suka..haha..
    Soalan: apa yang norz buat sempena hari raya yang sedang berlalu ni…?

  20. budin said,

    16 October 2007 at 10:56 pm

    seronoknye norz datang blog cek…pi fraser hill buat apa..? shooting masak ke sengaja jalan-jalan cari makan.? hehe

  21. rosiah said,

    17 October 2007 at 4:11 pm

    Tahniah anda terkenal dalam dua bidang, dulu ambil major dalam bidang ape ye masak ke atau penulisan

  22. norz said,

    17 October 2007 at 11:14 pm

    budin, saya jalan-jalan aje di FH sebab dah pergi Cameron & Genting. Next target, Tropicale kat Bkt Tinggi. Tempat2 tinggi ni best sbb pemandangan cantik. Rasa damai aje…

  23. norz said,

    17 October 2007 at 11:19 pm

    rosiah, terima kasih. Dua-dua bidang bukan major pun. Hanya minat mendalam dan tak berputus asa. Alhamdulillah, mungkin rezeki saya di situ. Yg penting – work hard!

  24. budin said,

    18 October 2007 at 9:34 pm

    Hidup cukup bahagia kalau kita jalaninya dengan penuh ceria… Merapu aje tu Norz. Budin tak bijak tulis yang indah-indah… Teringin gak tapi tak menjadi…

  25. norz said,

    19 October 2007 at 12:18 am

    Budin, tak semestinya yg indah2 tu sedap didengar belaka. Kata2 yg lahir dari jiwa yg murni akan memberi kesan yg berpanjangan. Dunia wartawan dgn dunia kreatif novelis hanya terpisah dgn sempadan yg tipis – seorang wartawan menzahirkan kata2 berdasarkan fakta, seorang novelis berlandaskan imaginasi – tapi kombinasi kedua2nya (fakta & imaginasi) akan memberi impak lebih hebat! Read ARJUNA HATI.

  26. budin said,

    19 October 2007 at 2:28 pm

    silakan guna nama itu. semoga bawa bawa bahagia..hehe.. penulis memang selalu berangan..kahkahkah…

  27. budin said,

    20 October 2007 at 4:17 am

    oh manyak yang hilang


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: