Radio24

Assalamualaikum.

01.jpg

02.jpg

Jumaat lepas saya dijemput ke Radio24 (frekuensi 93.9) oleh Anchorwoman, Nazira Noran. Kami on-air selama kira-kira 30 minit, bercakap tentang Kuih-muih Asli: Adakah ia semakin dilupakan? Ada caller yang bertanyakan tentang pelbagai perkara termasuk meminta saya membuat buku-buku masakan kuih-muih tersebut.

Untuk pengetahuan anda, ia sudah lama terbit dan merangkumi seluruh Semenanjung; iaitu:
1) Variasi Masakan Utara
2) Variasi Masakan Selatan
3) Variasi Masakan Pantai Timur

Bukan saja mengandungi resepi kuih-muih tetapi juga masakan di negeri-negeri tersebut. Jangan lupa beli dan cuba, ok? Harganya cuma RM19.90 sebuah (70 resepi setiap satu lengkap dengan foto).

Sekian.

13 Comments

  1. Abang Long said,

    1 October 2007 at 2:39 pm

    Syukur Alhamdulillah, selamat. Sudah bertambah maju dalam urusan penyebaran maklumat. Kelihatan lebih kemas. Teruskan perjuangan.

  2. norzailina said,

    1 October 2007 at 4:44 pm

    Thanks, abang long…Semoga ‘rumah’ baru ni akan tinggikan lagi semangat saya dalam perjuangan ‘pelbagai cabang’. Sama-sama kita raikan ‘a small step towards greater things…’

  3. 1 October 2007 at 10:29 pm

    ermmmm dimana saja pun pasti ada kekurangan dan kelebihannya

  4. lilyhaslina said,

    1 October 2007 at 11:05 pm

    kaklina… cantiklah blog baru ni… kemas, teratur… wah ni mesti jiwa dah tenteram dari segala yng bikin hidup kak lina kacau bilau setahun ni kan… mesti dah bermula misi yg baru.. kita doakan berjaya segala-gala.. hish, masa cepat betul kan berlalu…ni dah nak hujung tahun dah….

    ps: sweetlah warna rumah baru ni… kita gemar sesangat kalau warna earth tone ni…

  5. OD said,

    2 October 2007 at 1:13 am

    Salam Kak Norz yang jelita… ni blog baru ke? Habis,blog lama pakai lagi ke tidak? Huhu… canggih. Hijau… teringat lagu Zainal Headwind (dengan rambut orang Iban dia tu). Alamak… lagu best. The Beatles lagi. Huhu… terima kasih menjemput OD ke sini, Kak Norz. Pasti OD akan menyibukkan diri.
    Kak Norz idola OD. OD nak usaha kuat macam Kak Norz dan berjaya macam Kak Norz. Doakan ya. Salam sayang Kak Norz..mwah mwah.

  6. Mya Marja said,

    2 October 2007 at 4:24 am

    Assalamualaikum,

    Tahniah buatmu Norzailina! Pasti terukir lagi karya bermutu dan hidangan yang lebih lazat. Teruskan perjuangan.

  7. norzailina said,

    2 October 2007 at 8:02 am

    Sumpittsauber, tentu saja. Nothing and no one is perfect. Bak kata orang, ‘Beauty Is In The Eye of The Beholder’…akak suka foto misty kat laman u tu!

  8. norzailina said,

    2 October 2007 at 8:06 am

    lilyhaslina, tetamu ke-3 di sini. Kena la buat perubahan sikit, kan? Jiwa tenteram? Belum lagi kut, haha. Byk amendments, makdatuk…gitu la kalau berurusan dgn lawyer – sgt detail. (ps:Ingat aku sorang je yg detail-mendetail ni, hihi!) Takpe, akak kutip byk lagi pengalaman.

  9. norzailina said,

    2 October 2007 at 8:09 am

    OD, wahai pengarang jantungku, OD…mekacih dtg. Akak tunggu2 kehadiran OD utk ceriakan laman baru ni. Blog lama tak pakai dah tapi akan maintain je sehingga waktu yg tidak diketahui bila. Idola ke? Alamak, malu gitu. Tapi, bagusla kalau akak dpt beri motivasi dan semangat buat OD….

  10. norzailina said,

    2 October 2007 at 9:29 am

    Mya Marja, waalaikumsalam. Terima kasih byk. Yg penting, kan, mesti tekun dan fokus.Lambat laun, insyaAllah pasti ada peningkatan. Berjaya adalah sesuatu yg subjektif, sebenarnya, dan kejayaan yg kecil2 akan terhimpun jadi semangat utk mencetuskan kejayaan yg lebih besar.

  11. Ainin Naufal said,

    3 October 2007 at 12:14 am

    Amboi, pindah rumah. Ini blog sempena raya ka? Lawo la, ada lagu2 lagi. Semoga terus sukses. Selamat hari raya.

  12. norzailina said,

    3 October 2007 at 7:46 am

    Ainin Naufal, thanks kerana sudi singgah. Sekali-sekala nak jugak berubah angin. Dulu duduk tepi bukit, sekarang duduk tepi pantai…hehe. May success be with u, too. Maaf Zahir Batin. Salam utk Faizah.

  13. Nazira Noran said,

    29 November 2007 at 11:30 am

    Aslmkm kak ina, g ambik gmbr g ngan kak ina ni…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: