Novels Collection

Novels that has been published :
01 – Antologi Cerpen (1986) – Marwalis Publisher
02 – Arca Impian (1994) – Berita Publishing
03 – Semarak Rindu (1995) – Berita Publishing
04 – Sewangi Kasih (1995) – Berita Publishing
05 – Karma (1996) – Berita Publishing
06 – Ilusi Semurni Hati (1996) – Berita Publishing
07 – Neraca Sukma (1996) – Berita Publishing
08 – Arca Impian 2 (1997) – Berita Publishing
09 – Carissima (1998) – Berita Publishing
10 – Zuriat (March 2001) – Alaf 21
11 – Untukmu Permata Hatiku (March 2002) – Alaf 21
12 – Mercu Kasih (January 2002) – Zebra Editions
13 – Arca Kasih (March 2003) – Alaf 21
14 – Suatu Kebenaran (Kanak2) (November 2003) – Nikaz Publications
15 – Nilai Jiwa (Kanak2) (November 2003) – Nikaz Publications
16 – Mencari Erti (Kanak2) (November 2003) – Nikaz Publications
17 – Arjuna Hati (May 2004) – Alaf 21
18 – Sewangi Kasih – Konflik Terakhir (Jun 2004) – Times Editions
19 – Getaran Rindu (March 2006) – Alaf 21
20 – Adaptasi ‘Sepi Angin ke Kota London’ (Editorial Stage)
21 – Zuriat (English Translated Version)
22 – Impian Terindah (March 2007) – Alaf 21

nvmannequin.jpg nvarca1.jpg nvsewangi.jpg

nvsemarak.jpg nvilusi.jpg nvkarma.jpg

nvneraca.jpg nvarca2.jpg nvcarissima.jpg

nvzuriat2.jpg nvpermata.jpg Arca Kasih

nvmercu.jpg nvknk1.jpg nvknk2.jpg

nvknk3.jpg nvarjunahati.jpg nvsewangikasih.jpg

nvgetaran.jpg nvimpian.jpg

31 Comments

  1. Hannan said,

    8 January 2008 at 3:21 am

    Insya Allah ade rezeki dan masa nanti, nak baca novel2 ni semua🙂

  2. EJ said,

    6 February 2008 at 5:11 pm

    saya sgt2 suka baca Arca Kasih… 4 kali khatam..

  3. Huzaimie said,

    9 June 2008 at 10:36 pm

    Salam… Akak Nor;

    Saya suka sangat baca novel ‘Carisima’. Kini apabila membaca novel ‘Menanti Kasih’ pula … ia mengingatkan saya kembali kepada novel ‘Carisima’ …🙂. Ceritanya menarik… terutamanya yang berkisar mengenai bumi Venice & Eropah.

    ~Selamat Maju Jaya~

  4. noli said,

    15 June 2008 at 11:33 am

    assalamualaikum,

    saya nak tanye,mcm mana saya nak dptkan kedua-dua Novel Sewangi Kasih ni ye?ada simpanan lagi ke?mklumlah,dh lama sgt…

  5. salwa said,

    3 August 2008 at 2:42 am

    assalamu’alaikum
    saya mmg minat dgn hasil tulisan puan. saya mengenali tulisan puan sejak zaman persekolahan lagi. novel pertama yg saya baca ialah ‘sewangi kasih’. jalan ceritanya sangat menarik. begitu juga dgn ‘carisima’. saya dapat merasakan seolah2 saya turut berada di tempat yg sama setiap kali farhana menggambarkan setiap latar dlm pengembaraannya. novel ‘arca kasih’ pula sudah berulang2 kali saya membacanya tanpa rasa jemu. malang sekali saya tak mempunyai koleksi novel2 lama terbitan utusan publication. bagaimana caranya untuk saya mendapatkan koleksi novel2 tersebut utk tujuan koleksi peribadi saya? saya amat berharap agar puan dapt memberi sebarang cadangan mengenai perkra ini. terima ksih…;o)

  6. mimi said,

    22 August 2008 at 12:27 pm

    saya minat dengan novel2 yang ada..

  7. nurliyana & nik said,

    20 October 2008 at 11:15 am

    kami suka sangat ngan novel akak ni!!semoga akak sukses slaloo..

  8. SURAZAK said,

    21 October 2008 at 12:39 pm

    Kak Noraz, kalau saya nak beli novel2 di atas dgn akak boleh tak??? Saya nak yang akak t/tgn…

  9. nnnnn said,

    31 October 2008 at 1:11 am

    nnnnnn

  10. Ann Yusoff said,

    23 January 2009 at 8:48 pm

    Kesemua buku kak noraz saya dah baca kecuali yang terbaru. Yang paling saya suka “Arjuna Hati” kerana novel ni menceritakan kisah masa lalu dan sekarang. Anak saya yang bersekolah di tahun 3 boleh ceritakan semula cerita ni dan dia suka sangat cerita “Impian Terindah”. Semuga kak noraz sentiasa sukses dalam bidang yang kakak ceburi.

  11. Balqis said,

    13 April 2009 at 5:37 pm

    Assalamualaikum w.b.t….

    Saya suka sangat baca ‘novel menanti kasih’. Jalan ceritanya menarik dan memberi banyak info mengenai negara eropah terutamanya Itali. Diharap semoga anda terus menghasilkan karya-karya yang lebih berkualiti di masa akan datang.

    * SeLamAt MaJu JaYa*

  12. irma arifa said,

    14 May 2009 at 1:13 pm

    Salam.Puan adalah antara novelis kegamaran saya. sejak membaca Carisima, saya tertarik dengan penceritaan yang berlatarbelakangkan luar negara. seronok bila membayangkan tempat2 tersebut.
    Tahniah! Atas karya yang lahir satu demi satu. Saya juga berminat dengan bidang penulisan dan semoga satu hari nanti saya akan menjadi seperti puan.

  13. hazifah ismail said,

    9 June 2009 at 8:13 am

    saya nak cari sangat novel mercu kasih tapi tak jumpelah…. yang lain dah ada. kakak saya memang minat gila dengan akak, semua buku akak dia beli termasuklah buku masakan. kakak saya buat koleksi. kat mana yek saya nak cari novel mercu kasih ni, xboleh beli online ke?

  14. hazifah ismail said,

    9 June 2009 at 8:22 am

    saya pernah baca Mercu Kasih kat library, xsilap saya buku ni di dramakan kan? tak tercapai akalmu tajuk drama dia. tengah tayang di tv2 sekarang. walaupun ada sedikit perubahan tapi xbanyak. well, kakak saya desak sangat saya cari semua buku akak……KAT MANA NAK CARI????

  15. hazifah ismail said,

    9 June 2009 at 8:53 am

    Laaa…. silap ke. ingat mercu kasih tu kisah nurul iman. tulah banyak sangat baca novel sampai keliru. tapi memang nak sangat cari novel ni. bukan akak ke yang tulis novel kisah nurul iman tu (cinta pertama). siapa yek novelis dia. what ever saya memang nak cari semua buku akak. Novel yang terbaru apa? bukan dia? hanya dia?……

  16. siti nurbaya said,

    22 July 2009 at 1:42 pm

    assalamualaikum,puan

    saya dah lama benar cari novel carissima di pasaran.
    bagaimana agaknya saya boleh dapatkan novel carissima
    ada pendapat?

  17. Rosnani Bte Abd Hamid said,

    26 July 2009 at 7:51 am

    Saya sangat berminat untuk mendapatkan novel carisima dan arca kasih. Bagaimana hendak mendapatkannya? saya ada banyak simpanan novel dan kini saya hendak membaca novel awak pula. Terimakasih banyak2.

  18. Rosnani Bte Abd Hamid said,

    26 July 2009 at 7:55 am

    Sila hantarkan novel carisima dan arca kasih kepada rumah saya. Saya berminat untuk membacanya. Dah banyak novel-novel yang saya simpan dan teringin pula nak baca novel awak. Kalau boleh e-mail saya lah. Terima kasih.

  19. scha said,

    29 July 2009 at 8:57 pm

    scha suka sgt baca novel zuriat.. btl2 sedih taw…. bila baca 2 teringat pengorbanan parents scha……

  20. norzailina said,

    30 July 2009 at 4:19 pm

    TERIMA KASIH KPD SEMUA YG TELAH MENINGGALKAN MESEJ DI SINI. BAGI YG INGIN MEMESAN NOVEL-NOVEL, SILA EMEL KPD SAYA, norzailina@yahoo.com DAN AKAN DIKIRIMKAN SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT. HARAP DAPAT BERKUNJUNG KE norzailina.blogspot.com KERANA SAYA TELAH BERPINDAH DRPD WORDPRESS.

  21. norzailina said,

    30 July 2009 at 4:20 pm

    Jemput ke http://norzailina.blogspot.com untuk perkembangan terkini diri saya. Terima kasih.

  22. are-na said,

    2 September 2009 at 8:42 am

    saya suka baca novel keluaran alaf 21.yang pling best kau sayangku karya bikash nur idris.MEMANG GEMPAK GILER….

  23. wan zuraidah said,

    15 October 2009 at 12:16 am

    elo..all ur novels best sgt..first novel sy bce is arca kasih..
    novel2 anda ade kelainan..
    ade love story, pastu konflik..
    novel pling best is getaran rindu..ske izham tu
    arjuna pn best..
    n now cuma dia jd koleksi sy..
    cmne nk dptkan novel arca impian,sewangi kasih,semarak rindu??
    all the best utk akak

  24. amy said,

    29 October 2009 at 3:51 pm

    saya paling ske novel getaran rindu…best sangat…saya ada pertanyaan untuk kak zailina…tap,tolong balas e-mel saya ye…

  25. jannah said,

    23 December 2009 at 9:37 pm

    askum. em blehkan nk panggil kak…… em saya ade gak lah dengar2 dan baca tta komen2 peminat kak dan membuat kan saya rs tertrk nak membaca novel karangan kak. nanti biler2 ada kelapangan saya rasa mcm nk pegi kedai buku n beli je novel karangan akak tu………. apa2 ha…. getaran rindu teringin lah sgt nak baca huhu…. sorry lah kak saya ni agak ketinggalan saya memang meminati membaca novel n sememangnya novel adalah hobi saya. sudah byk saya baca novel. beli jgn ckp ar……… beratus abis akaka paham kan. tp kadang2 cerita2 dalam novel agak menghampakan. saya harap akak beri jalan baru utk saya mendapat kepuasan ketika membaca novel akak. akak mgkin juga novel akak itu yang terbaru dengar2 best jg. k lah kak wassalm. x blah lama2 nanti mak marah. bising jer lebih. hehe……..

  26. jannah said,

    23 December 2009 at 10:11 pm

    akak balas tau…………

  27. jannah said,

    23 December 2009 at 10:46 pm

    hannah saffiyyah
    alia safia
    hannah saffiyyah
    hana sofia

  28. smile said,

    28 September 2010 at 4:30 pm

    novel yg paling bermakna dalam hidup …….??

    tak ada novel terbaru ke???

    novel yg sy paling suka adam dan hawa alaf21
    sangat best..kepada penggila novel boleh lah anda belinya di kedai buku yg berhampiran dengan anda jadi jgn lah anda membeli buku lain sebelum membeli buku ini.

    seperti

    andai cinta itu bukan milikku…..
    aku relakan engkau pergi

    sepi malam tanpa rembulan
    begitulah aku tanpa dirimu

  29. intan said,

    31 October 2010 at 2:39 pm

    slm kak zailina..

    Hmm sy memang minat bc nvl2 akak.best ngt n ada kelainan dr yg lain2.stkt nie sy dh ada nvl carissima,ilusi semurni hati,getaran rindu n arca kasih.btl2 berkarisma!congrates akak!sy nk cr nvl arca impian n arca impian 2 lak..tringin sgt nk bc.dlu pernah bc sekali masa form 1.dh lm sgt dh..16 thn yg lalu..kekee..sy doakan smoga akak trs sukses n takkan jemu2 bkarya k..moga tuhan menganugerahkan buah fikiran yg terbaik utk akak trs berjuang dlm bdg penulisan nie..amin..

  30. 20 November 2013 at 1:57 pm

    kak ina saya da lama cari novel sepi angin ke kota london..di mana saya bole mendapatkan nya…saya ada memiliki novel berkenaan dulu..tetapi telah dihilangkan oleh kawan saya…sejak itu saya mencari novel ini di merata tempat..tetapi saya tak jumpa..sudah hampir sepuluh tahun saya mencarinya..mohon bantuan kak ina supaya saya boleh membeli novel ini kerana ianya mempunyai sentimental value pada saya…terima kasih kak ina…harap sgt kak ina dapat membantu walaupun hya dari maklumat…

  31. Ahmad said,

    8 January 2016 at 1:05 am

    Dekat mana sy boleh dapat novel ARCA impian 1994…?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: