Norzailina’s Profile

 lina01.jpg

Name : Nor Zailina Md. Nordin
Date of Birth : 10th May 1962
Place of Birth : Ketari, Bentong, Pahang Darul Makmur
Email : norzailina@yahoo.com
Siblings : First of five siblings
Hobby : Creating new recipes & travelling
Ambition : To write best selling novels & to create recipes that will be remembered forever
Quotable Quotes : Love the Creator

Favourite Drinks : Lime asam boi juice
Favourite Foods : Everything nutty, rojak & sardines
Favourite Colour : Purple

Education
: Methodist Girl’s School, Raub
: Assunta Convent, Kuantan
: Sek. Men. Perempuan Methodist, Kuantan
: Grimsby College of Technology
: Cardiff Tutorial College, United Kingdom

Family
: Nadzri Yahaya (Husband)
: Nazratul Waheeda (23)
: Nasrunnizar (19)
: Nazurah Azri (16)
: Nazifa Aqillah (11)

 

42 Comments

  1. Ibnu Asri Universiti Malaya said,

    2 October 2007 at 3:48 pm

    Tahniah atas kemajuan dalam kerjaya dan portal yang cukup informati.

    A.S

  2. OD said,

    9 October 2007 at 6:22 pm

    Salam Kak Norz…
    Betul ke age Kak Norz tu? Orang kat pejabat pendaftaran tu salah tulis tahun kot! Nampak macam setahun dua saja tua daripada OD. Macam mana ya, nak jadi seperti Kak Norz ni? Jelita mengalahkan anak dara, isteri kepada suami tercinta, ibu kepada anak-anak tersayang, chef yang terkenal seantero dunia dan juga novelis bestseller… Kak Norz kena tulis buku petua nih!!!
    Selamat hari raya aidilfitri, Kak Norz dan family. Semoga Syawal ini akan membawa keberkatan, kebahagiaan dan sukses yang berpanjangan hingga ke akhir hayat buat Kak Norz sekeluarga. Amin. Mwah mwah mwah.

  3. combi@echah said,

    20 October 2007 at 2:44 am

    slm norz..slm kenal.best gak jumpa org femes cm norz nie.chef cook tp body maintain jer..ape rahsia..mai la share ngn combi..org pompuan mmg suker bab cantik2 nie..slmt maju jaya dlm karier n enjoyz ur writing norz🙂

  4. Manisah said,

    23 October 2007 at 7:53 am

    Norza,

    Great new webpage. Bila nak anjur gathering lagi?

  5. mrs.sheikh said,

    9 January 2008 at 11:22 pm

    askum..

    kak..kalo ayam balut dgn keju campur serbuk roti..
    bila goreng keju tu cair tak?
    thanks

  6. Hannan said,

    22 January 2008 at 9:46 pm

    mrs sheikh, silap page ni😛 heehhe….

    anyway. congratulation NoRZ

  7. Qish said,

    25 January 2008 at 1:49 pm

    Salam kak norz.. terime kasih sebab sudi berkenalan dengan Qish.. hope akak bahagia selalu..😀

  8. U.N.C.L.E said,

    31 January 2008 at 11:19 am

    wah, norz blaja kat Cardiff tahun bila tu? teman buat A level kat Cornwall Tech College (1980-1982)… selalu gak pergi ke Cardiff . Lepas tu sambung kat Bradford . Kiranya Cardiff, Exeter & Plymouth tu tempat rendezvous ler masa tu coz ramai senior A level ada kat sana…. Masa kat sanalah, teman blaja masak memasak ni…. tula org tua2 kata, jauh perjalanan, luas pemandangan… lama hidup, luas pengalaman.

  9. Zaiful said,

    5 February 2008 at 12:14 am

    salam juara, teruskan kebaikan…

  10. HASLIZA said,

    11 February 2008 at 9:19 am

    assalamualaikum puan rumah….
    moga dapat bekerjasama dan menjayakan Bengkel Penulisan Kreatif di PNM nanti..Insyallah…
    blog ni dapat memberikan 1001 pengetahuan baru yang selama ini belum terungkai sepenuhnya…

  11. suara said,

    14 February 2008 at 4:57 pm

    Salam untuk k.norz. Seronok baca dan tengok webpage k.norz, menarik!
    Su suka gak masak, tapi tak kreatif cam k.norz. Jadi pilihan su bila beli buku memasak, mmg masakan kampung je lah.
    K.Norz, semoga berjaya dalam apa jua yang dilakukan.

  12. che din said,

    14 September 2008 at 2:00 pm

    assalamu’alaikum,
    kadang-kadang tengok masak-masak tu,tahniah….
    ..mana pi nazri ? lama tak dengaq berita,balik pahang or peghelih…,salam kepada nazri…

  13. 21 September 2008 at 11:25 pm

    Assalamu’alaikum,
    slamat berkenalan Norz. Akak ni baru blajaq2 dgn dunia blogng ni. Akak sempat ge nonton program tv1 BLOG tadi. Lembutnya Norz berbicara. Sebelum tidoq nilah jengok2 blog Norz. Wah…busy betui ya. Akak tabiklah dgn kegigihan Norz tu. Smoga berjaya. Salam dari org Spura.
    SELAMAT MENYAMBUT SYAWAL PADA SEMUA.

  14. 22 September 2008 at 11:44 pm

    Assalamualikum…

    Selepas makan sahur tu sempat gak tgk akak memasak ngan Dr HM Tuah dlm memasak Bersama MMVitaloil.Nice blog!
    Moga akak terus maju,keep on your good work!

  15. sharifah nafisah said,

    23 September 2008 at 4:31 pm

    Tahniah kepada Kak Lin, semoga sentiasa success dalam bidang yang Kak Lin ceburi sama ada dalam bidang masakan mahupun bidang penulisan. Saya kagum dan tanpa segan silu mengatakan Kak Lin adalah tokoh wanita yang gigih menceburi dalam dua bidang ini serentak, Tahniah lagi sekali!!!

  16. nor laili bt che johari said,

    27 September 2008 at 4:44 pm

    salam,kak norz..tahniah atas kejayaan yang akak alami..bukan senang nak jadi spt akak..SEMOGA BERJAYA DI DUNIA & JUGA DI AKHIRAT..

  17. Querida JMQ said,

    1 November 2008 at 10:35 am

    Salaam Kak Nor Z,
    3 hr lepas dgn tak sengaja nya saya membeli sebuah novel K Nor. Bru pagi tadi selesai- begitu detail Kak Nor menggambarkan susana i Italy. tentu nya pengalaman sendiri. dan hari ni saya mencari blok k Nor..hmmm tak tahu saya ade program BLOG d tv1(tahu dr msg2 di atas)jrg sekali switch on ke tv1.

    Tertarik dgn blog ni dan terkejut melihat ketrampilan k Nor Z tak menggambarkan usia sebanar kak NorZ. Awet muda mungkin kerana resipi2 ciptaan sendiri ye?🙂 Ok K Nor Z, slamat maju jaya dan terima kasih kerana novel itu dan kerana blog ni. (an author mungkin mudah memahami kenapa saya org yg tak dikenali berterima kasih…🙂 wassalam

  18. syirfan said,

    13 November 2008 at 12:21 am

    Salam…

    Tika meneroka dunia blog ini, terlangkah masuk ke dalam blog ini. Tak sangka, ketemu blog penulis yang hebat. Salam perkenalan…

    syirfan

  19. Zabidah Abu Bakar said,

    17 November 2008 at 11:54 pm

    Assalamualaikum! Saya baru habis membaca novel Menanti Kasih. Plotnya menarik. Saya juga ada menyimpan novelet Carissima karya puan. Saya suka juga dpt mengetahui akhir cerita Carissima. Tapi banyak juga yg telah puan ubah suai sehingga perkataan ‘carissima’ itupun telah tidak muncul lagi. Walau bagaimanapun, tahniah atas kemunculan novel tersebut. Teruskanlah berkarya!

  20. 2 January 2009 at 9:06 am

    Asalamualikum.
    Saya kagum dan terpersona dengan blog aunti yang terlalu menarik.
    Ibarat sebuah web profesional.
    Idea mengabungkan page demi page mewujudkan link-link yang menarik.
    Boleh la jadi sifu saya,boleh tak aunti?
    Saya ni tak reti pun nak edit macam mana,idea tu banyak tapi tak cukup kreatif.

  21. 2 January 2009 at 10:44 am

    Salam Ma’al Hijrah..hope masih belum terlambat..Semoga terus berjaya dalam kerjaya dan segala bidang yg di ceburi..Salam Perkenalan..

  22. tinie said,

    29 January 2009 at 1:25 am

    Hai Kak Norz..salam buatmu…dalam jutaan bintang yang megah menghiasi dada langit,salah satu daripadanya, luar biasa sinarnya..dan bintang itu adalah dirimu…aku terlalu kagum dengan kebolehan mu yang aku rasa sungguh luar biasa..seharian aku berfikir, bagaimana kau menghabiskan masa mu kak? apa rutin hidupmu? Mungkinkah hidup mu penuh dengan aktiviti yang mengejar-mengejar? bagaimana dengan anak2 pula? lebih lebih lagi suami tersayang? kongsi bersama kami kak…apa rahsianya…salam dari tinie…

  23. Sulaiman said,

    2 February 2009 at 1:01 am

    Ada Tanam Pokok Tin Ke. Species apa. boleh dicommercialkan ke?

  24. hanazmanis said,

    7 April 2009 at 10:00 am

    Assalamualaikum….
    Tahniah ya Kak Norz…ternyata akak memang sukses….walaupun selalu masak badan tetap kelas gitu…blog ni ternyata memberikan 1001 inspirasi buat saya yg baru berjinak dlm bidang masakan ni…..tq….

  25. Ihsan said,

    10 April 2009 at 9:29 am

    Kak ada anjurkan kelas masak kn?
    Teringin jugak saya nak menimba ilmu dari kak yang expert ni.
    Boleh x kak bgtau bila n bagaimana nak join kelas akak ni?

  26. 14 April 2009 at 6:06 pm

    Salam kenal kak Norz, Syok tengok blog ni yang banyak ilmunya selain masakan, pendek kata macam2 ada. Good luck 2 u

  27. djlinkelfm said,

    30 April 2009 at 12:18 pm

    semoga kak ina sukses sokmo.best sangat tengok blog ni, banyak respi yang boleh saya cuba…

  28. saifuddin said,

    10 June 2009 at 3:09 pm

    subhanallah.indahnya blog anda seindah karyanya. rasa damai bila kutatapi mood blog ini dengan ketakjuban yang sederhana apabila dilatari dengan keunguan yg menyejukkan dan pepohonan seolah-olah kesejukan. pasti jika aku dapat melangkah kakiku ke rimba persuratan itu alangkah manfaatnya.semoga sukses dengan karya terbaru.salam dari pencinta karya melayu

  29. 21 June 2009 at 11:44 pm

    nak cari tentang penumbra eclipse, jumpa pula blog ni, nanti boleh datang lagi, macam menarik je.

  30. Mona said,

    23 June 2009 at 10:48 am

    Happy Belated Birthday..!

  31. Cindy Chan Li Ting said,

    15 July 2009 at 3:37 pm

    Dear Chef Norzailina,

    Wow chef, you look so young & gorgeous🙂 Most of the time people might think that you are your children’s elder sister… Great to know you & Happy Belated Birthday!!!

  32. Norhanim said,

    22 August 2009 at 9:29 pm

    sirru ala barakatillah..kak norz

  33. ayuni said,

    15 September 2009 at 4:08 pm

    sya baru jumpa blog ni..best gilerr…

  34. ina said,

    7 October 2009 at 3:00 pm

    salam perkenalan buat kakak,

  35. ina said,

    7 October 2009 at 3:20 pm

    ina nak balajar deko utk cake ,berapa yer bayarannya?

  36. mastura hj mokhtar said,

    13 October 2009 at 11:17 am

    Salam perkenalan…
    Saya amat berminat untuk mengetahui kak Norz dengan lebih lanjut. boleh tak kalau saya menjemput kak Norz untuk menjadi cikgu masakan di ofis saya…tapi harap janganlh kenakan bayaran yang mahal…

  37. ashahmurad said,

    15 October 2009 at 8:33 am

    salam….pagi ni kak buka blog adik dan lihat profile adik wah rupanya kita kongsi tarikh lahir yang sama cuma tahun aja berbeza. kalau cam tu mungkin kita punya sama kegemaran..menulis dan mencuba sesuatu yang baru dalam hidup. kak nak berkenalan lebih jauh lagi ngan lina kalau sudi.

  38. ainin sofiya said,

    20 November 2009 at 10:12 am

    cantik nya akak ni……

  39. zamzila said,

    22 December 2009 at 10:43 pm

    Memang cantik …tak padan ngan umur….bangga gak bila baca yg akak ni
    asal dpd Bentong Phg.. Masih ada balik kesini lagi ker..? Bleh gak nak berkenalan lebih dekat lg kau akak sudi

  40. along said,

    29 March 2011 at 10:13 pm

    Salam, Raut wajah lembut akak sejuk hati melihat.Seronok melihat buku-buku masakan akak.Di doakan moga akak success selalu.

  41. adul gapar omar said,

    7 February 2012 at 12:02 am

    AS,KUM KAK,KAKAK ADA ANJUR KELAS BUAT AIS KRIM TAK..BILA..????JIKA ADA.TLG TEL SAYA 019-3212146

  42. Zalila Zakaria said,

    27 July 2012 at 6:06 pm

    assalamualaikum Chef Lina..

    Chef pernah mengajar di mana2 sekolah rendah ke dulu? sekitar tahun 1987?

    Dari,
    Zalila Zakaria
    email : zbzakari@celestica.com


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: